top of page

LIGA: Start sezóny opět s Ostopovicemi



Jarní část sezóny začala a my zavítali na hřiště TJ Sokolu Ostopovice. Tento tým se momentálně nachází na 5. místě v tabulce, náš tým na předposledním 10. místě. Ostopovice jsou mladý a rychlý tým, takže před námi byl nelehký úkol. Počasí při utkání také nebylo příznivé, bylo chladno a větrno.


Naší slabinou opět byly první minuty zápasu. První gól jsme vstřelili až okolo 8. minuty utkání, soupeř mezitím vstřelil góly 4. Opět jsme tak byli v nevýhodě a museli dohánět gólový náskok Ostopovic. Základní útočná sestava Krpálek - Šlejtr - Suchý se po špatných prvních minutách však dokázala zvednout a začalo se jí také střelecky dařit. Hlavním střelcem se stal kapitán Krpálek, který přispěl několika krásnými góly i z velmi těžkých pozic. V obranné třetině se pak dařilo zejména halvům Klvaňovi a Kaplánkovi, a také velmi dobře chytajícímu Sobotkovi. Ostopovice však svou (již tradičně) přesnou střelbou dokázaly náskok udržet.

Poločas: 11:8


Start druhého poločasu se pro změnu vydařil nám. Střelecky se dařilo, obrana s brankářem dokázali přerušit několik střeleckých příležitostí a v jednu chvíli jsme dokázali stáhnout rozdíl na jeden jediný gól. Druhé housle jsme nehráli ani omylem. Ostopovičtí se však dokázali opět do zápasu vrátit, obměnili styl hry v útoku a začali využívat přesnosti svých střel z dálky. Jeden z jejich útočníků měl ve druhém poločase téměř 100% úspěšnost střel, zejména z výskoku, kdy bez problému zamířil do horního rohu branky a nedal tak brankáři šanci. V našem útoku přišel zásek a několik minut jsme nedokázali na tlak Ostopovic odpovědět. Trenér Berka proto vzal oddechový čas a sestavu lehce obměnil. Proběhlo střídání brankářů, přeskládání obrany a útok posílil náhradník Vojta Hečko. I přesto, že obměna sestavy nás dokázala nastartovat, ostopovický náskok jsme smazat nedokázali. I přes dobrý výkon si tak body z Ostopovic bohužel neodvážíme.

Výsledek: 23:20


Střelci:

Krpálek - 8

Šlejtr - 7

Suchý - 3

Hečko - 2

bottom of page