top of page

LIGA: Občas v zápalu boje člověk zapomene, že je to jen hra…

Po zápase se Starou vsí jsme byli velmi namotivováni. Zápas ve Vítkovicích už nám ale takovou radost neudělal, ale nebylo to úplně z důvodu našeho špatného výkonu. Naopak, i zde jsme hráli velmi dobře, a zkušenému týmu jsme dokázali obstojně konkurovat. Tým Vítkovic však zvolil velmi drsný styl hry, který velmi balancoval na hranici toho, jak tvrdým sportem národní házená je, a nesportovním chováním. Ale to předbíháme.


Stejně jako ve Staré Vsi, i zde se nám začátek prvního poločasu podařil na výbornou. Bývalému prvoligovému týmu posilněnému o pár nových hráčů jsme odskočili v úvodních minutách o několik gólů. I přesto, že ostravský brankář Kratochvíl předváděl dobrý výkon, náš útok motivovaný sobotní výhrou si dokázal vybojovávat dobré šance a proměňovat je. Ke konci druhého poločasu se však podařilo vítkovickým útočníkům nalézt recept na obranu s brankářem, a i jim se začalo střelecky dařit. Pomocí svých zkušeností a přesně mířených střel dokázali náš náskok smazat. A díky našemu zaskočení z tak náhlého obratu skóre se Ostravští dokázali dostat i do jednobrankového vedení.

Výsledek poločasu - 10:9


Vítkovice jsou proslulé svou tvrdou obranou. Ovšem to co se stalo na začátku druhého poločasu nečekal asi nikdo z nás. Jeden z ostravských obránců, který již v několika zápasech dokázal, že se nebojí faulovat velmi tvrdě (až brutálně), z ničeho nic, bez míče, dal pěstí do krku našemu útočníkovi Suchému. Za tento faul okamžitě uviděl červenou kartu s vyloučením na 5 minut, ale nikdo by asi nebyl překvapen, kdyby byl vyloučen do konce zápasu. Suchý musel kvůli zranění střídat. Jakmile vypršel pětiminutový trest, ihned padla další červená karta, kdy ostravský bek chytil během bránění dalšího z našich útočníků Šlejtra pod krkem. Oba naši útočníci patřili k výrazným hráčům prvního poločasu. Tím, že je Vítkovice na poměrně dlouhý čas odstavili, dokázali ještě o trochu zvýšit svůj náskok a zařídit si výhru. Zda spravedlivou, to už je asi na posouzení každého z nás.

Výsledek zápasu - 21:19


Střelci:

Jan Krpálek - 7

Lukáš Suchý - 9

Jiří Šlejtr - 2

Matěj Humler - 1

bottom of page