top of page

LIGA: Infarktový závěr nám zachránil body

Stejně jako minulý podzim, i letos jsme na první dvoukolo zavítali do Vítkovic a do Staré Vsi nad Ondřejnicí. Se Starou Vsí jsme na jaře uhráli velmi slušný výsledek, tehdy jsme zvítězili 21:16. Do zápasu jsme tedy byli připraveni dát všechno a body si domů přivézt.


Začátek prvního poločasu byl nakloněn na naši stranu. Celý tým fungoval přesně tak, jak měl. Útok se dostával do dobrých příležitostí, které proměňoval, obrana prakticky nikoho nepustila na brankoviště a brankáři bez problému vyblokovali střely soupeře. Ovšem Stará Ves rozhodně nehrála druhé housle. Začali vsázet na přesně mířené střely z dálky, kterými dokázala našemu útoku konkurovat a postupně dorovnávat skóre. Z našeho počátečního čtyřgólového náskoku zůstal na konci prvního poločasu dvougólový.

Výsledek poločasu - 10:12


Ve druhém poločase bylo napětí a motivace vyhrát vyhnána na maximum. Na počátku poločasu nás Stará Ves svou výbornou hrou dohnala a vyrovnala skóre. V jeden moment nás dokonce ve vedení vystřídala, ovšem náš útok se opět vytáhl a skóre velmi rychle srovnal. Oba týmy byly velmi vyhecované, všichni cítili, že právě oni mohou druhý tým obrat o body.

Byla 25. minuta druhého poločasu, skóre bylo nerozhodné a na přelomu naší střední a obranné třetiny dochází ke spornému zákroku staroveského obránce, přičemž rozhodčí Ziegler ponechává hru nepřerušenou. Tento sporný moment způsobil menší konflikt mezi rozhodčím, trenérem a kapitánem jihlavského týmu. Ziegler nakonec udělil našemu kapitánovi Krpálkovi žlutou kartu. A protože v průběhu zápasu již Krpálek jednu žlutou kartu obdržel, byla mu udělena červená karta. Stará Ves našeho oslabení využila a opět se dostala do jednobrankového vedení. Ovšem i přes oslabení a zkomplikované střídání jsme se dokázali dostat do nerozhodného stavu. Stará Ves následně neproměnila jednu ze svých příležitostí, čehož náš útok využil a opět nás dostal do vedení.

45 vteřin před koncem jsme byli opět v plném počtu. Trenér Berka před trestným hodem ze středu brankoviště bere oddechový čas, kde se domluvila strategie na poslední momenty zápasu. Staroveskému bekovi se ovšem podařilo vyblokovat naši přihrávku a Stará Ves odstartovala rychlý protiútok ve snaze zvrátit skóre. To se jí však, i díky souhře útoku a obrany nepodařilo a my si odvezli ze Staré Vsi cenné body.

Výsledek zápasu - 24:25


Střelci:

Jiří Šlejtr - 11

Jan Krpálek - 6

Lukáš Suchý - 8

bottom of page