top of page

LIGA: Absence hlavního útoku nám zkomplikovala zápas s 1. NH Brno

Tento víkend nám opravdu nebyl nakloněn. Zavítali jsme na domácí hřiště týmu 1. NH Brno, které momentálně drží 2. místo v tabulce. Navíc celý náš hlavní Ačkový útok do zápasu nenastoupil, převážně kvůli zraněním. Této situace jsme využili a do útoku jsme nasadili mimo Béčkový útok i dorostence. Ovšem proti hlavnímu brněnskému útoku, který jako vždy dominoval zejména v rychlých přechodech, nebyla šance.


1. NH Brno ze začátku hrálo velmi volně. Hráli spíše pomaleji, místo rychlých přechodů spíše využívalo útočné systémy. Našemu útoku se však střelecky poměrně dařilo a v prvních minutách zápasu držel vyrovnané skóre. Pak ale přišla ze strany NHčka výrazná změna. Okolo 6. minuty po naší ztrátě přihrávky přešli do rychlého protiútoku, který naše obrana nedokázala zastavit. Takto to zopakovali několikrát za sebou a během pár minut si dokázali obstarat několikagólový náskok. Ten si udrželi až do konce poločasu.

Výsledek poločasu - 16:6


Druhý poločas byl velmi podobný tomu prvnímu. Brněnský tým se rychlými protiútoky dokázal dostávat do více příležitostí, než náš útok a tak držel své několikagólové vedení. Naše obrana je sice dokázala přerušovat úspěšněji než v 1. poločase, většinou však u středu brankoviště. Proměnit takové hody je pro dobrého útočníka velmi snadné. Náš mladý útok nedokázal proměňovat šance tak efektivně, proto 1. NH Brno ještě navýšilo svůj gólový náskok.

Výsledek zápasu - 28:14

bottom of page